banners-1170-x-3794

Subsidie voor Branche Cursorisch Beroepsonderwijs

Om de deelname aan de branchecursussen en branche-examens te stimuleren en nog aantrekkelijker te maken voor de leden (orthopedische schoentechniek- en orthopedische techniek-bedrijven) hebben commissie opleidingen en bestuur gezocht naar subsidiemogelijkheden. Dat is gelukt in samenwerking met OFOM.

In 2020 heeft OFOM besloten met deze subsidie te stoppen per 01-01-2021. Onderstaande afspraken gelden dus alleen voor cursussen en examens gedaan tot en met 31-12-2020. Een uitzondering is gemaakt voor de kandidaten die op de generaal pardonlijst staan. 

Tot en met 31-12-2020 gelden de volgende afspraken:

OFOM subsidieert van een Branche Cursorisch Beroepsonderwijs-cursus 50% van de gemaakte cursuskosten die door de Erkende opleider in rekening zijn gebracht bij open inschrijving of een in company uitvoering. Als voorwaarde geldt dat de subsidie voor de Branche Cursorisch Beroepsonderwijs-cursus alleen wordt gegeven als het bijbehorende branchecertificaat is behaald;

Voor een met goed gevolg afgelegd branche-examen wordt 100% van de examenkosten gesubsidieerd, zowel na een Branche Cursorisch Beroepsonderwijs-cursus als bij deelname aan een open branche-examen.

De uitbetaling van de subsidie op Branche Cursorisch Beroepsonderwijs-cursussen en (open) branche-examens verloopt via het secretariaat van NVOS-Orthobanda. Daartoe dient bijgevoegd subsidieformulier worden ingestuurd.

 

Aanvraagformulier OFOM subsidie  BCB