banners-1170-x-3794

Subsidie voor Branche Cursorisch Beroepsonderwijs

HISTORIE:

Om de deelname aan de branchecursussen en branche-examens te stimuleren en nog aantrekkelijker te maken voor de leden (orthopedische schoentechniek- en orthopedische techniek-bedrijven) hebben commissie opleidingen en bestuur in het verleden gezocht naar subsidiemogelijkheden. Dat is gelukt in samenwerking met OFOM. Sinds vele jaren is er jaarlijks door de NVOS-Orthobanda leden gebruik gemaakt van deze subsidie. 

In 2020 heeft OFOM besloten met deze subsidie te stoppen per 01-01-2021. Onderstaande afspraken golden dus alleen voor cursussen en examens gedaan tot en met 31-12-2020. Er bleek echter nog wel een bedrag vanuit de toegekende subsidie in 2020 beschikbaar te zijn. Het bestuur heeft besloten om dat resterende subsidiebedrag alleen ter beschikking te stellen aan kandidaten die op de generaal pardonlijst staan. 

Daarbij wordt aangetekend dat subsidie aanvragen niet meer gehonoreerd worden indien het nog resterende subsidiebedrag opgebruikt is. De verwachting is dat dat medio 2021 zal zijn.  

Voorwaarden op basis van bovenstaande restricties:

OFOM subsidieert van een Branche Cursorisch Beroepsonderwijs-cursus 50% van de gemaakte cursuskosten die door de Erkende opleider in rekening zijn gebracht bij open inschrijving of een in company uitvoering. Als voorwaarde geldt dat de subsidie voor de Branche Cursorisch Beroepsonderwijs-cursus alleen wordt gegeven als het bijbehorende branchecertificaat is behaald.

Voor een met goed gevolg afgelegd branche-examen wordt 100% van de examenkosten gesubsidieerd, zowel na een Branche Cursorisch Beroepsonderwijs-cursus als bij deelname aan een open branche-examen.

De uitbetaling van de subsidie op Branche Cursorisch Beroepsonderwijs-cursussen en (open) branche-examens verloopt via het secretariaat van NVOS-Orthobanda. Daartoe dient bijgevoegd subsidieformulier worden ingestuurd.

 

Aanvraagformulier OFOM subsidie  BCB