banners-1170-x-3792

Fontys breidt uit met nieuwe paramedische opleidingen in deeltijd

Fontys breidt uit met nieuwe paramedische opleidingen in deeltijd

Geplaatst op 02-08-2021  -  Categorie: Algemeen

Fontys breidt uit met nieuwe paramedische opleidingen in deeltijd

 

Met drie nieuwe deeltijdopleidingen heeft de hogeschool studenten en professionals nóg meer te bieden. En voorziet zo in een grote behoefte van het paramedisch werkveld. 

 

De hogeschool biedt onder de vlag van Fontys Pro Health al diverse post-hbo-opleidingen en cursussen aan. Daar komen nu drie volledige hbo-bachelor opleidingen bij: Logopedie, Podotherapie en Orthopedische (schoen)Technologie

Deeltijdopleidingen voor professionals

In de drie paramedische deeltijdopleidingen voor professionals draait het om werken met én voor mensen. Waar logopedisten mensen met problemen rondom spraak, taal, gehoor, stem of slikken helpen, richten podotherapeuten zich op het begrijpen van het menselijk lichaam, met een focus op de voeten. Met bijzondere technieken en verfijnde instrumenten leer je als podotherapeut passende hulpstukken te maken, waardoor voetklachten en klachten die daaruit voortkomen verminderen of helemaal weggaan. Orthopedisch (schoen)technologen zoeken naar oplossingen voor mobiliteitsproblemen of beperkingen, vanuit de anatomie en werking van het lichaam. Alles draait om de vraag ‘Hoe kun je de mobiliteit van mensen bevorderen door het aanmeten van hulpmiddelen als orthopedische schoenen, braces en protheses?’.

Versnelde leerroutes

De deeltijdopleidingen duren in principe vier jaar. Afhankelijk van de competenties en vaardigheden die een professional al bezit, is de leerroute versneld te doorlopen. Het onderwijs gaat uit van vraagstukken uit de praktijk, de professionals oefenen dat wat ze leren meteen in de praktijk.

 

Welkome nieuwkomers

 

Brechtje Poelman, consultant Professionele Markt, is blij met de komst van de nieuwe opleidingen: “Het is heel waardevol dat ervaren professionals zich kunnen omscholen naar een ander beroep. De nieuwe paramedische opleidingen sluiten mooi aan op hun wensen en behoeften. We leiden deze professionals met plezier op. De praktijk staat namelijk te springen om deze nieuwkomers op de arbeidsmarkt.”

 

Maak de stap

Ga voor meer informatie naar www.fontys.nl/paramedisch/maakdestap of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan via htlaehorpsytnof.[antispam].@fontys.nl.