banners-1170-x-379

Over ons

NVOS-Orthobanda is de branchevereniging van de orthopedische technologie. Zorgondernemers in medisch orthopedische hulpmiddelen, zoals op maat gemaakte schoenen, zijn bij ons aangesloten.

Voor politiek, media en samenleving is NVOS-Orthobanda dé gesprekspartner die de waarde en impact laat zien van de orthopedische technologie. Wij treden op als gesprekspartner van overheid, zorgverzekeraars, voorschrijvers, patiëntenverenigingen en andere belanghebbenden.

Leden van NVOS-Orthobanda dragen het branchekeurmerk SEMH erkend bedrijf. SEMH is een onafhankelijke stichting die kwaliteitseisen vaststelt in overleg met patiëntenorganisaties, voorschrijvers, zorgverzekeraars en zorgverleners. Jaarlijks toetst SEMH de bedrijven.

 

Orthopedische technologie draagt bij aan het levensgeluk van mensen. Dat zit in grote en in kleine dingen. Kunnen doen wat je wil. Voor jezelf kunnen zorgen. Kunnen gaan waar je wilt zijn. Orthopedische technologie stelt mensen in staat hun eigen bijdrage te leveren aan de samenleving.

Orthopedische technologie levert de samenleving veel op. Mensen blijven meedoen in de maatschappij, participeren in de arbeidsmarkt en ontwikkelen zich. Zowel in het onderwijs en op de arbeidsmarkt als in de (ouderen)zorg. Mensen wonen langer zelfstandig dankzij orthopedische hulpmiddelen en doen minder een beroep op thuiszorg of zorg van hun omgeving.

 

Wil je meer weten? Lees hier onze position paper.