banners-1170-x-3794

Onderwijs

 

De orthopedisch (schoen)technoloog is beroepsprofessional

De beroepsprofessional in de paskamer is orthopedisch (schoen)technoloog, op hbo-niveau opgeleid aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Hij zet de zorgvraag van de cliënt centraal, hij ontwerpt het hulpmiddel en communiceert met de voorschrijver. Dat kan ook tijdens een multidisciplinair spreekuur. De orthopedisch (schoen)technoloog weet welke voorziening het beste is en stemt dit af met de gebruiker. Ook stuurt en controleert hij het eigen bedrijf -en productieproces.

Ook in de werkplaats staan medewerkers met vakinhoudelijke diploma's. Op MBO-niveau verzorgt de DHTA in Utrecht opleidingen en daarnaast voorziet NVOS-Orthobanda zelf in Branche Cursorisch Beroepsonderwijs.

Medewerkers die zelfstandig in de paskamer willen werken, dienen te beschikken over een juist diploma. Raadpleeg hiervoor de Diplomalijst SEMH voor paskamer.

Download diplomalijst SEMH voor paskamer

 

MBO

De beroepsopleidingen op het MBO-niveau worden gegeven aan de Dutch Health Tec Academy in Utrecht (DHTA). Hier is het mogelijk beroepsopleidingen, die worden gegeven onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen, te volgen. 

Voor de  orthopedische schoentechniek is dat de beroepsopleiding:
•    Orthopedisch schoentechnicus (niveau 4)

Voor de  orthopedische techniek is dat de beroepsopleiding:
•    Orthopedisch technicus (niveau 4)

Ga naar de website voor nadere informatie: www.dutchhealthtecacademy.nl/

HBO

De beroepsopleidingen op HBO-niveau worden verzorgd door Fontys Hogescholen in Eindhoven.
Dit is de beroepsopleiding Orthopedische technologie, differentiatie Mens en techniek. In deze studie is het mogelijk om af te studeren in de richtingen orthopedische technologie of orthopedische schoentechnologie.

Ga naar de website voor nadere informatie: https://fontys.nl/Studeren/Opleidingen/Mens-en-Techniek-Orthopedische-schoen-Technologie.htm

Bij- en nascholing

De Dutch HealthTec Academy en Fontys bieden diverse cursussen en workshops voor bij- en nascholing. Nadere informatie treft u aan op de websites van de DHTA en Fontys.