banners-1170-x-3792

Branchcursussen orthopedische schoentechniek overgedragen aan DHTA

Branchcursussen orthopedische schoentechniek overgedragen aan DHTA

Geplaatst op 25-10-2023  -  Categorie: Algemeen

DHTA heeft de afgelopen vier jaar geen nieuwe klas Orthopedische Schoentechnicus kunnen starten. Ondanks al onze inspanningen op het gebied van marketingcommunicatie waren er onvoldoende aanmeldingen. Vanaf dit schooljaar zullen wij daarom de opleiding Orthopedisch Schoentechnicus niet meer aanbieden.

 

DHTA en NVOS-Orthobanda willen natuurlijk dat deze specialistische vakkennis behouden, doorgegeven en doorontwikkeld wordt. Dit kan (deels) ook door het volgen van één of meerdere branchecursussen van NVOS-Orthobanda. De afgelopen jaren werden deze met veel enthousiasme ontwikkeld en gegeven door Emiel Kistemaker. Hij is inmiddels met pensioen en heeft de branchecursussen voor de orthopedische schoentechniek overgedragen aan de DHTA.

Arjan Louwerse, Orthopedisch Advisieur bij La Mer Orthopedie zal de branchecursussen o.a. gaan geven en verder door ontwikkelen, zodat ze aan blijven sluiten aan de ontwikkelingen in de branche. Denk bijvoorbeeld aan digitale technieken en innovaties. 

De eerste cursussen ''Leesten maken basis'' en ‘’Leesten maken complex’’ staat inmiddels online! In de komende periode zullen meer cursussen volgen.

Na succesvolle afronding ontvang je een deelname certificaat van DHTA en na het examen bij de NVOS het branche certificaat.

Cursus leesten maken basis
Cursus leesten maken complex

Arjan Lowuerse: ''Vorig jaar ben ik gestart als docent bij de opleiding Orthopedisch schoentechnicus op DHTA. Nu de opleiding niet meer wordt aangeboden zal ik de branchecursussen voor de Orthopedische Schoentechniek gaan geven en door ontwikkelen. Ik vind het ontzettend leuk om op deze wijze bezig te zijn met het vak Orthopedische Schoentechniek en deel graag de kennis die in alle jaren is opgedaan door mij en mijn vakgenoten!

arjan-louwerse