banners-1170-x-3792

Hoe past de branche zich aan tijdens de intelligente lockdown?

Hoe past de branche zich aan tijdens de intelligente lockdown?

Geplaatst op 16-04-2020  -  Categorie: Algemeen

De branche orthopedische technologie verliest op maandbasis zeker 10 miljoen euro tijdens de coronacrisis. De ondernemers houden ondanks alles de moed erin en zoeken naar creatieve wegen om het leveren van de noodzakelijke zorg zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Dit blijkt uit een uitvraag van NVOS-Orthobanda onder de leden.

Leden van NVOS-Orthobanda zetten alles op alles om – met inachtneming van de RIVM-richtlijnen – de noodzakelijke orthopedische zorg te bieden aan bijvoorbeeld diabetici en patiënten die voor hun revalidatie, hun dagelijkse mobiliteit en zelfredzaamheid afhankelijk zijn van een goed functionerend hulpmiddel. Of dat nu instrumenten als ortheses en protheses betreft of schoenen en kousen.

RIVM-richtlijnen
Volgens de richtlijnen van de RIVM werken leden met stofjas, mondkapje, handschoenen en desinfectiemiddel. Ruimten worden voortdurend schoon gemaakt. Spatschermen zijn benut.

Ondernemerschap en creativiteit
We noemen een paar voorbeelden van omgaan met de intelligente lockdown die in de uitvraag worden genoemd:

  • in de behandelkamer hangt een groot zeil van plafond tot de vloer, met een uitsparing voor de voeten van de klant.
  • we werken in separate teams
  • paskamers zijn verbouwd met plexiglas
  • plexiglas is geplaatst bij het aanmeetpodium


Cijfers

In de uitvraag vroegen we ook om cijfers, onder de absolute voorwaarde van anonimiteit. Dat garanderen we dan natuurlijk ook. Het gaat ons ook niet om cijfers die te herleiden zijn tot bedrijfsniveau. Het gaat ons wel om betrouwbare, generieke cijfers over onze branche waarmee we ‘de boer op kunnen’. Dat soort data hebben we broodnodig voor onze acties ten behoeve van financiële ondersteuning die al onze leden ten goede komt!