banners-1170-x-3792

Noodsignaal aan en nieuws van NZa

Noodsignaal aan en nieuws van NZa

Geplaatst op 01-05-2020  -  Categorie: Algemeen

NVOS-Orthobanda zet alles op alles om invloed uit te oefenen op snelle duidelijkheid over financiële regelingen die de leden in deze barre tijden kunnen ondersteunen. Afgelopen vrijdag stuurden wij nog een noodsignaal aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) om nu snel met helderheid te komen over de continuïteitsbijdrage-regeling (CB). Hier kunt u die brief vinden.

Vrijdag en zaterdag ontvingen wij van de NZa verdere informatie over de definitieve regeling, maandag was er weer contact met ZN. U krijgt in deze nieuwsbrief de tussenstand van al deze ontwikkelingen en acties. De ontwikkelingen gaan snel dus u kunt later deze week weer een update verwachten!

Ons noodsignaal aan de NZa was stevig van toon. NVOS-Orthobanda is blij met de continuïteitsbijdrage-regeling. Toch heeft dat tot op heden nog geen concrete helderheid en tastbaar resultaat voor onze ondernemers opgeleverd. Vandaar dat voorzitter Ad de Regt namens het bestuur ZN per brief deelgenoot maakte van de grote bezorgdheid en onrust die leven onder de leden.

De omzetterugval is groot, de salarissen met vakantiegeld moeten betaald en de onzekerheid over de CB in relatie tot andere regelingen (zoals de NOW) blijft voortbestaan. De NZa reageerde zeer snel op onze brief en verwees door naar de definitieve regeling die we kort daarna ontvingen. Met daarbij een overzicht van de percentages per branche.

Helaas is het percentage vergoeding omzetdaling voor de hulpmiddelensector nog niet definitief bekend! Daaraan wordt nog gerekend, ZN zegde ons toe dat we dit later deze week ontvangen.

Ondertussen blijft NVOS-Orthobanda bij ZN de urgentie benadrukken van snel openstellen van de aanvraagmogelijkheid voor onze bedrijven èn snel daadwerkelijk uitkeren via de zorgverzekeraars. Nog steeds is de inschatting van ZN: half mei openstelling, eind mei of begin juni het geld op de bankrekening.