banners-1170-x-3792

Advies: blijf persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken 

Advies: blijf persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken 

Geplaatst op 24-02-2022  -  Categorie: Algemeen

Update coronamaatregelen:  

NVOS-Orthobanda adviseert: blijf persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken 

Vanaf morgen 25 februari vervallen de coronamaatregelen zoals de mondkapjesplicht en de anderhalvemeterregel. Is daarmee gezegd dat je ook in je praktijk alle mondkapjes kunt opbergen? Niet helemaal. Uit het oogpunt van veilig en verantwoord werkgeverschap adviseert NVOS-Orthobanda je om persoonlijke beschermingsmiddelen te blijven gebruiken. Zowel voor maatnemers als voor patiënten. 

We adviseren je dit omdat het coronavirus nog niet weg is. Mensen worden er nog steeds ziek van. Een aantal ziekenhuizen, waarin jullie mogelijk praktijk houden, versoepelt de regels dan ook nog niet.  

Nog steeds geldt 

  • Was vaak je handen. 
  • Hoest en nies in je elleboog. 
  • Geef niemand een hand. 
  • Ventileer goed. 
  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. 

Terugblik 

Leden van NVOS-Orthobanda hebben de afgelopen tijd alles op alles gezet om de noodzakelijke orthopedische zorg te bieden. Bijvoorbeeld aan diabetici en patiënten die voor hun revalidatie, hun dagelijkse mobiliteit en zelfredzaamheid afhankelijk zijn van een goed functionerend hulpmiddel. Met instrumenten als ortheses en protheses of met schoenen en kousen. 
 
Volgens de richtlijnen van het RIVM werkten leden met stofjas, mondkapje, handschoenen en desinfectiemiddel. Ruimten werden voortdurend schoon gemaakt en goed geventileerd. Spatschermen zijn benut.  

Kijk voor de actuele richtlijnen op de website van het RIVM.