banners-1170-x-3792

Oproep aan verzekeraars: indexeer tarieven orthopedische hulpmiddelen

Oproep aan verzekeraars: indexeer tarieven orthopedische hulpmiddelen

Geplaatst op 08-04-2022  -  Categorie: Algemeen
untitled-design
NVOS Orthobanda dringt nogmaals bij de zorgverzekeraars aan op indexering van vergoedingen. Wat aan de pomp kan, moet ook bij orthopedische hulpmiddelen mogelijk zijn. Organisaties als Korter Maar Krachtig en SOHN sluiten zich hierbij aan.

Dit is er aan de hand: de coronapandemie, de energiecrisis en stijging van de CAO-lonen jagen bedrijven in orthopedische schoentechniek en orthopedische technologie in korte tijd op hoge kosten. Zij hebben daarop geen invloed. Ook kunnen zij de hogere kosten (en langere leveringstijden) niet doorberekenen aan hun klanten omdat de tarieven voor de vergoedingen van hulpmiddelen in Nederland zijn vastgelegd in contracten met zorgverzekeraars.

Het enige passende antwoord om de branche economisch overeind te houden is: indexering van de tarieven voor de vergoedingen.

NVOS Orthobanda dringt daar dan ook op aan bij de zorgverzekeraars. Op 18 maart deden we dat per brief en inmiddels zijn er gesprekken gevoerd én geagendeerd met zorgverzekeraars. Organisaties als Korter Maar Krachtig en SOHN ondersteunen dit. We houden je op de hoogte.