banners-1170-x-3792

NVOS doet mee in samenwerking diabetische voetzorg

NVOS doet mee in samenwerking diabetische voetzorg

Geplaatst op 15-04-2021  -  Categorie: Algemeen

NVOS-Orthobanda doet op uitnodiging van de Nederlandse Diabetes federatie mee in de werkgroep Samenwerkingsafspraken Diabetische voetzorg. In deze werkgroep zijn podotherapeuten, internisten, vaatchirurgen, huisartsen, pedicuren en schoentechnici vertegenwoordigd.

Belangrijk speerpunt is de inzet van de Diabetes Risicotest voor actieve, vroege opsporing. De NDF Toolkit Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie is verrijkt met twee flowcharts: preventieve voetzorg bij diabetes mellitus en eerste hulp bij een diabetische voetulcus.

Achtergrond

Na een veldverkenning heeft de werkgroep Samenwerkingsafspraken Diabetische voetzorg in beeld gebracht welke rol beroepsgroepen voor zichzelf zien en welke kansen en knelpunten men daarbij ervaart.
Met een Implementatieplan verbetering samenwerking binnen de diabetische voetzorg draagt de werkgroep bij aan preventie en remissie van diabetes type 2.

De NDF Toolkit Persoonsgerichte diabeteszorg en preventie is verrijkt met de rubriek Diabetische Voetzorg en deze twee flowcharts.

  • Preventieve voetzorg bij Diabetes Mellitus
  • Eerste hulp bij een diabetische voetulcus

Kijk voor meer informatie op https://diabetesfederatie.nl/ndf-toolkit-persoonsgerichte-diabeteszorg/diabetische-voetzorg