banners-1170-x-3792

Sporthulpmiddel draagt bij aan levensgeluk, gezondheid en...

Sporthulpmiddel draagt bij aan levensgeluk, gezondheid en...

Geplaatst op 19-05-2021  -  Categorie: Algemeen

Investeren in een sporthulpmiddel levert de maatschappij 4,5 keer zoveel op. Dat blijkt uit het rapport Waarde van sport en bewegen voor mensen met een fysieke beperking. Terecht dat veel partijen bezig zijn om sporthulpmiddelen beter bereikbaar en beschikbaar te maken. Ook NVOS-Orthobanda schaart zich daarbij en vraagt hiervoor extra aandacht op Verantwoordingsdag.

Nu de minister van Financiën vandaag namens het kabinet verantwoording aflegt over het beleid en de financiën van het afgelopen jaar vinden wij het een goed moment om extra aandacht te vragen voor gezond investeren.
Veel van onze leden dragen met het maken van sporthulpmiddelen bij aan levensgeluk, zelfredzaamheid en gezondheid van mensen. Er moet meer aandacht komen voor een betere bereikbaarheid en beschikbaarheid van sporthulpmiddelen.

Het zou niet nodig moeten zijn dat mensen zoals Dianne Vughts met verzekeraars in de slag moeten om een sportprothese vergoed te krijgen.

Er zijn nog steeds mensen met een fysieke beperking die hun manier van sport en bewegen niet kunnen voortzetten, mede door interpretatie van regelgeving. De vergoeding en verstrekking vraagt nog steeds aandacht van zorgverzekeraars omdat daar in de basis de eerste aanspraak volgens de wet ligt.

Lees hier welke initiatieven er zijn

Oproep

Heb jij vanuit jouw bedrijf aandachtspunten die wij kunnen meenemen in de actuele discussie in het Platform waarin wij vertegenwoordigd zijn? Laat het ons weten via: ofni.[antispam].@nvos-orthobanda.nl