banners-1170-x-3792

Vaccinatie orthopedisch technologen  

Vaccinatie orthopedisch technologen  

Geplaatst op 03-03-2020  -  Categorie: Algemeen

Vaccinatie orthopedisch technologen  

Uit het stroomschema van de vaccinatiestrategie (versie 11 maart) van de Rijksoverheid blijkt niet duidelijk wanneer orthopedische technologen aan de beurt zijn om gevaccineerd te worden en door wie. Daarom heeft NVOS-Orthobanda om duidelijkheid gevraagd bij het Ministerie van VWS.

Wij hebben er bij VWS voor gepleit om medewerkers betrokken bij de hulpmiddelenzorg - en voor zover het gaat om echte contactberoepen - te rekenen onder de groep ‘overige zorgmedewerkers’.

De reactie van het Ministerie van VWS luidt dat er vooralsnog geen afgebakende definitie is van de categorie ‘overige zorgmedewerkers’. Het uitgangspunt is dat de start van de vaccinatie van de groep ‘overige zorgmedewerkers’ komt op het moment dat er voldoende vaccins zijn. Prioritering en afbakening van de overige bevolking is niet meer nodig (schatting begin april).

De route waarop de ‘overige zorgmedewerkers’ gevaccineerd wordt, zal hoogstwaarschijnlijk via GGD/huisarts verlopen. We zitten er kort bovenop en informeren jullie zodra hierover meer duidelijkheid is.